Aturkan penyelidikan dan kongsi maklumat dengan Evernote Teams

Evernote Teams membantu pasukan mengumpulkan penyelidikan dan berkongsi serta menyimpan pengetahuan

Kumpulkan penyelidikan dan urus pengetahuan dengan berkesan 

Di sebalik setiap projek yang disiapkan, terdapat banyak penyelidikan dan penyelesaian masalah yang dijalankan untuk merealisasikannya. Akan tetapi daripada fail di desktop dan halaman web yang ditanda buku hingga nota tulisan tangan dan artikel yang dikirim sebagai e-mel, pengetahuan ini diberikan kepada semua orang merentas semua aplikasi. Dengan berlalunya tahun dan pasukan berubah, maklumat berharga ini akan hilang. 

Evernote Teams membantu anda mengatur penyelidikan anda, berkongsi dengan rakan sepasukan, dan menggunakannya pada projek masa depan. Dapatkan fleksibiliti yang anda perlukan untuk mengumpulkan idea dengan cara anda, sama ada mencatat, memotong halaman web, atau melampirkan dokumen. Cari di seluruh syarikat untuk membuat sambungan yang anda terlepas. Dengan Evernote sebagai hab maklumat anda, pengetahuan syarikat lebih berguna, dan ia tidak akan berlaku apabila seseorang di pasukan anda melakukannya.

Mengapa pengurusan pengetahuan penting?

Perniagaan cenderung melihat ke hadapan, dengan setiap pasukan memusatkan perhatian pada satu tonggak demi satu tanpa melihat kembali untuk mengetahui apa yang mereka pelajari di sepanjang jalan. Tetapi setiap projek besar melibatkan penyelidikan yang tidak ternilai bagi pasukan lain — jika mereka tahu ia ada. Pemasaran mungkin mempunyai data tentang tingkah laku pelanggan yang terpendam pada cakera keras yang dapat membantu Produk menyempurnakan keluarannya yang seterusnya. Kewangan mungkin mati ditetapkan pada sasaran pendapatan yang tidak hampir dengan apa yang diunjurkan oleh Penjualan. 

Penyelesaian pengurusan pengetahuan yang baik membantu anda dalam dua cara penting:

 • Kesedaran Situasi
  Ubah maklumat yang tidak jelas menjadi wawasan syarikat yang berguna. Perkongsian pengetahuan yang berkesan membolehkan sesiapa sahaja di dalam syarikat mengumpulkan fakta dan idea yang telah disumbangkan oleh orang lain menjadi gambaran yang lebih besar yang dapat membimbing kerja pasukan individu atau perniagaan secara keseluruhan.

 • Peningkatan Produktiviti
  Elakkan menggandakan tugas yang membosankan dan memakan masa. Apabila dilakukan dengan betul, penyelidikan bergerak perlahan. Anda mungkin menempuh sepuluh jalan berbeza sebelum menemui jalan yang sesuai. Penyelesaian pengurusan idea yang baik membantu anda memastikan orang tidak habis berjam-jam mencari jawapan yang telah dijumpai oleh rakan sekerja mereka.

Beralih daripada mengumpulkan penyelidikan kepada melengkapkan kajian

Mula Percubaan Percuma

Manfaat pengurusan idea pusat

Tidak cukup untuk menyimpan idea kolektif syarikat anda - idea itu mudah dijumpai. Ini bermaksud penyelesaian pengurusan pengetahuan anda harus mengatur penyelidikan di satu tempat yang berstruktur dan dicari. Ini memperkasakan perniagaan anda dengan beberapa cara utama:

 • Komunikasi yang lebih baik
  Semakin ramai orang mengetahui apa yang dilakukan oleh orang lain, semakin mudah mereka menyumbangkan idea-idea yang relevan. Ini menjadikan perjumpaan lebih berkesan dan mendorong kerjasama pelbagai fungsi. 

 • Penyelesaian masalah yang lebih cepat
  Apabila sesuatu projek mengalami sekatan jalan raya, pihak berkepentingannya dapat dengan cepat melihat apakah yang lain mengalami masalah serupa dan belajar bagaimana mereka menyelesaikannya, tanpa menemukan kembali roda.

 • Membangunkan proses yang cekap
  Pasukan dapat memanfaatkan kejayaan rakan sekerja mereka. Apabila satu kumpulan membuat proses atau aliran kerja yang cekap, yang lain dapat menggunakannya sebagai templat — menyesuaikannya dengan tujuan mereka sendiri.

Evernote Teams menjadikan pengumpulan dan penyusunan penyelidikan menjadi mudah

 • Buku nota
  Buku nota membolehkan anda menyesuaikan pengurusan dokumen anda. Simpan nota anda ke dalam buku nota yang boleh anda susun mengikut tajuk projek, nama pekerja, suku fiskal, atau kategori apa pun yang masuk akal untuk pasukan anda. 

 • Ruang
  Spaces membawa apa yang penting ke permukaan untuk membantu semua orang berada di halaman yang sama. Kumpulkan buku nota anda ke dalam ruang, sehingga setiap pasukan dapat mencari yang relevan dengan pekerjaan mereka di satu tempat yang mudah.

 • Catatan yang Disemat
  Sentiasa merujuk kepada maklumat yang sama? Masukkan ke dalam nota dan sematkan ke atas ruang, supaya mudah diakses. Anda juga boleh menyematkan nota baru yang anda buat untuk menarik perhatiannya.

 • Carian Berkuasa
  Cari apa sahaja yang anda perlukan, di mana-mana sahaja ia disimpan. Cari nota mengikut tajuk, tarikh, jenis kandungan, atau kata kunci. Gunakan penapis dan dapatkan hasil semasa anda menaip. Anda bahkan boleh mencari perkataan dalam gambar dan tulisan tangan.  

Komunikasi dan kerjasama

Dengan memberi akses mudah ke penyelidikan yang relevan, tidak kira siapa yang melakukannya, Evernote Teams membantu semua orang di syarikat anda bekerja dari pengetahuan bersama yang sama. Ini bermaksud orang tidak perlu menyampaikan maklumat yang sama berulang-ulang kali, yang menyekat aliran kerja dan menyukarkan pasukan menyelesaikan sesuatu. 

 • Kolaborasi dokumen
  Tetapkan izin yang membolehkan ahli pasukan bekerja pada catatan yang sama, di mana pun mereka berada — walaupun mereka bekerja di luar talian.

 • Baharu
  Pastikan semua orang berada di halaman yang sama tanpa perlu menghantar e-mel kepada semua orang dalam pasukan. Spaces menunjukkan nota yang baru dibuat dan dikemas kini, depan dan tengah.

Ubah penyelidikan individu menjadi wawasan pasukan

Ilustrasi pelayar web, dokumen PDF dan anak panah

Simpan semua jenis kandungan - dari laman web dan artikel ke dokumen dan e-mel - tepat di sebelah nota anda.

Ilustrasi pelayar web, dokumen PDF dan folder

Kumpulkan dan simpan penyelidikan di pusat yang menjadikan pengetahuan semua orang dapat diakses oleh semua orang.

Ilustrasi dokumen PDF, nota persegi, dan gelung pembesar

Cari apa yang anda perlukan, cepat. Anda bahkan boleh mencari dalam PDF, dokumen Office, dan nota tulisan tangan.

Ilustrasi buku dan mentol

Dengan mudah merujuk kepada pekerjaan masa lalu, tanpa mengira siapa yang melakukannya, dan memastikan pengetahuan berada dalam syarikat.

Beralih daripada mengumpulkan penyelidikan kepada melengkapkan kajian

/ Pengguna / Bulan

Start free trial